Sezon na szparagi już się zaczął. Ulla Pałka z Krzeszowic podpowiada przepis na smaczną i sycącą przekąskę.
Składniki:
2 pęczki szparagów zielonych
1 arkusz ciasta francuskiego
chilli mielone
1 jajko + 1/ 3 szklanki mleka
arkusz papieru do pieczenia + blacha
szczypta soli
Szparagi płuczemy i odrywamy zdrewniałe końcówki.
Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy z niego cienkie paski (od tej krótszej części). Każdego szparaga owijamy paskiem ciasta. Szparagi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy jajkiem wymieszanym z mlekiem. Solimy do smaku. Posypujemy delikatnie chilli.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Pieczemy około 20 minut.
Ulla Pałka prowadzi blog kulinarny Kuchnia na wzgórzu
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz