Nadchodzi sezon truskawkowy, więc dziś serwujemy przepis na buchty, czyli po prostu kluski na parze, z pysznym sosem truskawkowym. Dzieci uwielbiają to danie.
Buchty można też podać polane stopionym masłem, posypane cynamonem lub wytrawne - z pieczenią i sosem.
SKŁADNIKI:
230 g mleka (mniej więcej jedna szklanka)
30 g drożdży
20 g cukru
500 g mąki
2 jaja
szczypta soli
60 g masła
WYKONANIE:
SOS TRUSKAWKOWY
250 g serek mascarpone
400 g truskawek
Cukier (wg uznania, ja daję 4-5 łyżek)
Owoce z cukrem dokładnie zmiksować, dodać mascarpone i ponownie krótko zmiksować. Powinna powstać puszysta, jednolita masa.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz