W piątek 4 marca odbędzie się konferencja poświęcona przysmakom i tradycjom kuchni regionalnej. Dla kogo i o czym jest konferencja?
- Wydarzenie jest dla uczniów, przedstawicieli społeczności lokalnej, generalnie dla wszystkich, których zainteresuje ten temat. Partnerzy projektu są wybrani przez nas świadomie. To pasjonaci, osoby z charyzmą, ogromną wiedzą i bogatym doświadczeniem. Sam program konferencji jest różnorodny, obejmuje szeroki zakres tematyczny, każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie - przekonuje Monika Kasprzyk-Jedynak z ZST-U w Trzebini, organizatorka wydarzenia.
Temat konferencji jest powiązany z realizowanym w placówce kształceniem gastronomicznym oraz popularyzacją wiedzy na temat regionalnych przysmaków urozmaicających rodzimą gastronomię i wzbogacych ofertę turystyczną.
Konferencja: "Produkt regionalny - nasze kulinarne dziedzictwo. O sile lokalnej tożsamości" jest organizowana po raz pierwszy przez Zespół Szkół Techniczno-Usługowych w Trzebini. Odbędzie się w piątek 4 marca w godzinach 10.00-13.30 w Powiatowym Centrum Kształcenia Ustawicznego w Chrzanowie. Chętni mogą się rejestrować pod linkiem: http://promocja.zstu.edu.pl/formularz/. Szczegółowy program dostępny jest na stronie szkoły.
[WIDEO]6247[/WIDEO]
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz