Z pasją o kuchni regionalnej - jutro konferencja dla miłośników lokalnych przysmaków (WIDEO) - przelom.pl
Zamknij

Z pasją o kuchni regionalnej - jutro konferencja dla miłośników lokalnych przysmaków (WIDEO)

16:00, 03.03.2022
Skomentuj Dariusz Sojka, Klaudia Nocoń, Piotr Brzózka, Monika Kasprzyk-Jedynak, Katarzyna Urbańczyk, Agnieszka Ślęczkowska - organizatorzy wydarzenia. Fot. NF Dariusz Sojka, Klaudia Nocoń, Piotr Brzózka, Monika Kasprzyk-Jedynak, Katarzyna Urbańczyk, Agnieszka Ślęczkowska - organizatorzy wydarzenia. Fot. NF

W piątek 4 marca odbędzie się konferencja poświęcona przysmakom i tradycjom kuchni regionalnej. Dla kogo i o czym jest konferencja?

- Wydarzenie jest dla uczniów, przedstawicieli społeczności lokalnej, generalnie dla wszystkich, których zainteresuje ten temat. Partnerzy projektu są wybrani przez nas świadomie. To pasjonaci, osoby z charyzmą, ogromną wiedzą i bogatym doświadczeniem. Sam program konferencji jest różnorodny, obejmuje szeroki zakres tematyczny, każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie - przekonuje Monika Kasprzyk-Jedynak z ZST-U w Trzebini, organizatorka wydarzenia.

Temat konferencji jest powiązany z realizowanym w placówce kształceniem gastronomicznym oraz popularyzacją wiedzy na temat regionalnych przysmaków urozmaicających rodzimą gastronomię i  wzbogacych ofertę turystyczną.

Konferencja: "Produkt regionalny - nasze kulinarne dziedzictwo. O sile lokalnej tożsamości" jest organizowana po raz pierwszy przez Zespół Szkół Techniczno-Usługowych w Trzebini. Odbędzie się w piątek 4 marca w godzinach 10.00-13.30 w Powiatowym Centrum Kształcenia Ustawicznego w Chrzanowie. Chętni mogą się rejestrować pod linkiem: http://promocja.zstu.edu.pl/formularz/. Szczegółowy program dostępny jest na stronie szkoły.

Plakat konferencji Produkt regionalny - nasze kulinarne dziedzictwo. O sile lokalnej tożsamości

 

[WIDEO]6247[/WIDEO]

(Natalia Feluś)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%