Nie masz konta? Zarejestruj się

Libiąż

Magda Gessler przeprowadza “Kuchenne rewolucje” w restauracji w Libiążu

28.10.2020 15:00 | 5 komentarzy | 29 573 odsłon | Marek Oratowski
W libiąskiej restauracji 4 Smaki gości w tym tygodniu Magda Gessler. Jaką metamorfozę przejdzie lokal według jej wskazówek?
5
Magda Gessler przeprowadza “Kuchenne rewolucje” w restauracji w Libiążu
Magda Gessler przed libiąską restauracją, fot. Fb
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Do czwartku lokal będzie zamknięty. Nie serwuje dań na wynos ani na dowóz.

"Dziś jesteśmy na półmetku remontu, wiemy nieco więcej, niż wczoraj. Podzielimy się tym już za kilka dni. Możliwe że będziecie musieli poczekać do poniedziałku. Ale będzie warto" - napisali we wtorek na Fb pracownicy 4 Smaków, ozdabiając post zdjęciem kotletów Devolay faszerowanych aromatycznym masłem. Czy będzie to nowa potrawa w restauracyjnym menu? To się okaże.

W programie "Kuchenne rewolucje" nadawanym od 10 lat metamorfoza kończy się kolacją, na którą restauratorzy zapraszali zwykłych mieszkańców. Otwarte pozostaje pytanie, czy do niej dojdzie w kontekście obecnej sytuacji epidemicznej oraz przepisów zakazujących serwowania potraw na miejscu. Po metamorfozie restauracja będzie więc funkcjonować w niełatwych warunkach.

Przypomnijmy, że to kolejny lokal w powiecie chrzanowskim odwiedzony przez znaną restauratorkę. W 2017 r. była w Chrzanowie. Tamtejsza restauracja Stare Mury przekształciła się wtedy w Utarte. Przy tej okazji w sieci pojawił się popularny filmik, jak gwiazda zalicza upadek przed restauracją. W 2018 roku odwiedziła trzebińskie Porto di mare. Po jej wizycie lokal zmienił nazwę na Bistro Pieczone Gołąbki, ale już nie istnieje.

Prowadzony przez nią program (do tej pory zostało wyemitowanych prawie 280 odcinków) został zawieszony w marcu tego roku, ale wznowiono jego emisję we wrześniu.

Przypomnijmy, że zgłaszają się niego restauratorzy mający problemy z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację. W ciągu czterech dni uczy właścicieli i personel podstaw pracy. Najpierw obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów, np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób lub zmienia wystrój wnętrza. A także prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Kilka tygodni po przeprowadzeniu zmian ponownie odwiedza restaurację, by sprawdzić, jak radzą sobie właściciele. "Kuchenne rewolucje" emitowane są na antenie TVN w czwartki o godz. 21.30.