Jeśli tęsknicie za smakami lata, możecie wypróbować nasz przepis. To także propozycja dla osób, które nie mogą jeść glutenu.
Składniki:
ulubione owoce (mogą być z puszki)
2 galaretki owocowe rozpuszczone w 3 szklankach wody
biszkopt: 4 jajka, 20 dag cukru, 0,5 szklanki mąki kukurydzianej, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier. Miksując, dodajemy po kolei po jednym żółtku.
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
Dokładnie wymieszane ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Na ostudzony biszkopt nakładamy ulubione owoce (mogą być z puszki). Zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz