Ta sałatka jest szybka w przygotowaniu, a smakuje - wyśmienicie. Nieco słodki smak nadaje jej mango. Ten owoc pozwala na przełamanie wytrawnego charakteru pozostałych składników sałatki.
Składniki:
- opakowanie rukoli (100 gramów)
- 100 gramów kabanosów
- ok. 120 gramów sera camembert
- 1 małe mango lub pół dużego
- garść orzeszków pistacjowych, pinii lub włoskich
Sos:
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka wody
- 1 łyżka musztardy
- sól, pieprz
Umytą rukolę przekładamy do miski. Kabanosy i ser camembert kroimy na małe kawałki. Mango obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do reszty składników. W małej miseczce lub szklance łączymy oliwę z miodem i musztardą. Dodajemy wodę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Dresingiem polewamy sałatkę. Posypujemy garścią orzechów.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz