Sernik na kakaowym spodzie to doskonałe połączenie delikatnej masy serowej z ciemnym, kakaowym ciastem. Idealny na specjalne okazje lub jako słodka przyjemność na co dzień. Jego puszysta, aromatyczna masa serowa oraz chrupiący spód tworzą niezapomniany duet smaków, który z pewnością zachwyci każdego miłośnika serników. Prosty w przygotowaniu, a efekt końcowy jest zawsze imponujący! Gotowy w zaledwie godzinę – spróbuj i ciesz się domowym smakiem tego wyjątkowego wypieku!
Ciasto:
3 szklanki mąki
1 margaryna
3/4 szklanki cukru
2 jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Mąkę posiekać z margaryną, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części. Włożyć do lodówki do schłodzenia.
Masa serowa:
1 kg gotowego sera z wiaderka (mielony)
1 szklanka cukru pudru
1 margaryna
4 jajka
1 budyń śmietankowy (60 g)
2 łyżki kaszy manny
Kilka kropel aromatu cytrynowego
Ubić białka na sztywno – odstawić. W misce utrzeć żółtka z cukrem, dodać miękką margarynę; cały czas ucierając. Następnie dodać po trochu ser, potem wsypać budyń, kaszę, aromat. Na końcu dodać ubitą pianę.
Na blachę wyłożyć jedno ciasto, na to masę serową. Na wierzch zetrzeć na tarce z dużymi oczkami drugi kawałek ciasta.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
17.12.2024
MALOWANIE, tapetowanie. Krótkie terminy., Tel. 784...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz