Kiedy robi się zimniej, chętniej sięgamy po rozgrzewające nas potrawy. Pikantne leczo z mięsem mielonym doskonale sprawdzi się jesienią. Jest bardzo sycące i smaczne.
Składniki:
4 duże czerwone papryki1 mniejsza papryka zielona lub żółta2 cebule1 średnia cukinia50 dag mielonego mięsa
3 ząbki czosnku1 duży słoik sosu typu passata
przyprawy: suszona papryka jalapeno lub chilli, zioła prowansalskie, sól, pieprz
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy mielone mięso i starty czosnek. Mieszamy i dusimy przez ok. 15 minut.
Kroimy w kostkę paprykę oraz cukinię i wrzucamy go garnka. Dodajemy odrobinę oliwy i dusimy, aż zmięknie.
Dodajemy podsmażoną cebulę z mięsem mieszamy. Wlewamy passatę i doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz ziołami. Gotujemy wszystko razem, aż papryka zrobi się miękka. Smacznego!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
17.12.2024
MALOWANIE, tapetowanie. Krótkie terminy., Tel. 784...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz