Jeśli macie ochotę na coś słodkiego na deser, powinniście wypróbować nasz przepis. Te babeczki świetnie sprawdzą się do kawy i herbaty.
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej tortowej2 jajka
pół szklanki oleju roślinnego
pół szklanki cukru
1 szklanka mleka
2 łyżki kakao
pół tabliczki czekolady
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wyjmujemy z lodówki jajka i mleko, żeby nabrały temperatury pokojowej. Do miski wrzucamy dwie szklanki przesianej mąki pszennej oraz dwie łyżeczki proszku do pieczenia, a także dwie płaskie łyżki kakao. Ścieramy na tarle czekoladę.
Do dużej miski wrzucamy cukier oraz jajka. Ubijamy przy pomocy miksera lub trzepaczki. Wlewamy też pół szklanki oleju oraz szklankę mleka. Mieszamy lub miksujemy chwilę na najniższych obrotach.
Do miski ze składnikami płynnymi wsypujemy suche. Ciasto mieszamy łyżką.
Przygotowujemy papierowe lub pergaminowe „papilotki” o średnicy 5 cm przy spodzie i wkładamy je do formy. Nie trzeba jej używać, jeśli posiadamy metalowe foremki. Za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego nakładamy ciasto do foremek (ok. 2/3 foremki). Formę z babeczkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut.
Czekamy aż wystygną. Smacznego!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
17.12.2024
MALOWANIE, tapetowanie. Krótkie terminy., Tel. 784...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz