Przełom Online
Sałatka z awokado i krewetkami. Pyszna i prosta w przygotowaniu
Coś dla miłośników sałatek i owoców morza. Wypróbujcie przepis na przekąskę z krewetkami i awokado w roli głównej.
0

Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
- 1 awokado, pokrojone w kostkę
- 200 g krewetek (przesmażonych 2 minuty na maśle)
- 1 ogórek
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka ketchupu (opcjonalnie)
- odrobina soku cytrynowego
- garść sałaty lodowej
- sól i pieprz świeżo mielony
Wykonanie
Układamy na talerzu porwaną na małe kawałki sałatę, następnie ogórki pokrojone na małe kawałki, a później krewetki. Spryskujemy sokiem z cytryny, a później dodajemy pokrojone awokado i majonez. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Sałatka znakomicie smakuje z grzankami. Przed podaniem można posypać zieleniną.