Jeśli macie ochotę na śledzie i ich ciekawą wariację, powinniście wypróbować nasz przepis. Sałatka błyskawicznie znika z talerzy.
Składniki:
400 g filetów śledziowych solonych
200 g suszonej żurawiny
sok z 1 cytryny
2 średnie cebule
1 jabłko
pieprz do smaku
ok. 50 ml oleju
Filety śledziowe moczymy przez kilka godzin w wodzie, żeby nie były za słone. Wodą zalewamy również żurawinę i moczymy ok. 2 godzin.
Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka, a obrane jabłko w kostkę.
Wszystkie składniki układamy w misce warstwami, skrapiamy cytryną, dodajemy żurawinę i trochę oleju. Wkładamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu delikatnie mieszamy i podajemy na stół. Smacznego!
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz