Zakręcone pizzerinki. Świetnie smakują - przelom.pl
Zamknij

Zakręcone pizzerinki. Świetnie smakują

16:00, 27.11.2022
Skomentuj Te pizzerinki powinny wszystkim smakować Te pizzerinki powinny wszystkim smakować

Jeśli nie macie pomysłu, co przekąsić na kolację, możecie wypróbować ten przepis. Pizzerinki dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Przepis podaje Joanna Żmuda pracownik socjalny POWDiR Chrzanów.

Składniki:
1 arkusz ciasta francuskiego
150 g sera gouda w plastrach
150 g szynki lub polędwicy
3 łyżki koncentratu pomidorowego lub sosu passata
czosnek granulowany
zioła prowansalskie
gotowa przyprawa do ziemniaków
suszone pomidory
słonecznik łuskany do posypania

Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy koncentratem i posypujemy przyprawami.

Rozkładamy najpierw ser, a na nim kładziemy szynkę. Ciasto zawijamy w rulon od dłuższej strony. Kroimy na cienkie kawałki (szerokości ok. 1 - 1,5 cm), układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporej odległości od siebie.

Posypujemy słonecznikiem, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy przez ok. 15 minut

(Ewa Solak)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

OSTATNIE KOMENTARZE

0%