Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

Czas na paprykę. Czas na leczo!

28.08.2022 09:00 | 0 komentarzy | 1 732 odsłona | Ewa Solak
Jeśli macie wątpliwości, co zjeść na niedzielny obiad, powinniście wypróbować nasz przepis na leczo. Jest pyszne.
0
Czas na paprykę. Czas na leczo!
Leczo najlepiej smakuje w lecie
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
5 dużych czerwonych papryk
1 mniejsza papryka zielona lub żółta
2 cebule
1 średnia cukinia
30 dag kiełbasy podwędzanej
1 duży słoik sosu typu passata

Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Podsmażamy także pokrojoną kiełbasę.

Kroimy w kostkę paprykę oraz cukinię i wrzucamy go garnka. Dodajemy odrobinę oliwy i dusimy, aż zmięknie.

Dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę, mieszamy. Wlewamy passatę i doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami, np. prowansalskimi. Chwilę gotujemy wszystko razem. Smacznego!