Jeśli znudziły wam się tradycyjne korniszony, powinniście wypróbować nasz przepis na ogórki.
Przepis podaje Nina Maślanka z Chrzanowa
Składniki:
5 kg ogórków pokrojonych w plastry podłużne (ze skórką)
Zalewa:
6 szklanek wody
5 szklanek octu
6 szklanek cukru (niepełne)
1 łyżka ziela angielskiego
1/ 2 łyżki pieprzu kolorowego
1 łyżka kurkumy
1 łyżka curry łagodnej
1 łyżka płaska czosnku granulowanego
4 czubate łyżki soli
Wszystko zagotować.
Ogórki ciasno układać w słojach. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować krótko (5-10 min) aż zmienią kolor.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz