Przełom Online
Wegetariańskie carpaccio z buraków
Jeśli lubicie eksperymenty w kuchni i ciekawe nowe dania, powinniście wypróbować nasz przepis. Świetnie nadaje się jako przystawka do dań z grilla.
0
Carpaccio z buraków to ciekawa propozycja kulinarna
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Przepis podaje Nina Maślanka z Chrzanowa.
Składniki:
2 średniej wielkości buraki (ugotowane) lub opakowanie 500g buraków gotowanych na parze
garść rukoli
pół kostki sera feta
słonecznik/dynia/orzechy włoskie - prażone
Sos musztardowo - miodowy: (2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka musztardy sarepskiej, 1 łyżka miodu, sok z połowy cytryny, pieprz)
Na talerzu układamy po kolei ugotowane do miękkości i pokrojone w cienkie plasterki buraki, rukolę, pokruszony ser feta i podprażone nasiona. Całość polewamy sosem. Smacznego!