Pachnący wanilią deser ze świeżymi owocami. Na dodatek - łatwy i szybki w przygotowaniu. Wypróbujcie przepis na tartaletki z malinami i mascarpone.
SKŁADNIKI NA CIASTO:W misce umieszczamy składniki na ciasto, wyrabiamy na zwartą kulę. Ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum pół godziny. Serek mascarpone, cukier i ekstrakt waniliowy krótko mikusjemy. Po wyjęciu schłodzonego ciasta wyklejamy nim foremki na tartaletki. Piekarnik nagrzewamy do 180 st C. Przed wstawieniem tartaletek do piekarnika nakłuwamy je widelcem. Pieczemy na złoty kolor około ok. 20 minut. Upieczone spody studzimy, następnie nakładamy na każdą tartaletkę masę serową i dekorujemy owocami np. malinami, porzeczkami, borówkami. Można dodać ulubioną posypkę np. kakao czy startą czekoladę.
29.04.2025
ZATRUDNIĘ kierowcę kat. C i C+E 500-380-561
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
0 0
Przepisywanie książki kucharskiej to najlepsze dziennikarstwo!
0 0
Każdy przepis, który tu wstawiam, wcześniej sprawdzam. Nie przepisuję bezmyślnie książek kucharskich