Miękkie i aromatyczne muffinki piernikowe to smakowity deser nie tylko na święta. Przepis jest prosty i łatwy w wykonaniu. Dodatkowy atut tych babeczek - długo zachowują świeżość.
Składniki na 12 sztuk:Wykonanie:
Suche składniki (mąka, soda, proszek, przyprawa do piernika, kakao i cukier) mieszamy w jednej misce, a w drugiej mokre (mleko, jajko, olej i miód). Potem łączymy razem suche składniki z mokrymi i mieszamy łyżką do połączenia. Papierowe papilotki umieszczamy w formie na muffinki. Nakładamy masę do połowy foremek, kładziemy po 1 łyżeczce powideł i przykrywamy resztą masy.
Muffiny pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-190 stopni Celsjusza (góra-dół).
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz