Ponoć wątróbkę albo się lubi, albo nienawidzi. Nic dziwnego, bo ma ona swój specyficzny i konkretny smak. Zanim wydacie opinię, wypróbujcie ten przepis.
Składniki:Przygotowanie:
Umyć wątróbkę, oczyścić z błon i osuszyć, a następnie delikatnie doprawić zmielonym pieprzem i obtoczyć w mące. Podgrzać oliwę i masło, a następnie smażyć wątróbkę po około 2-3 minuty z każdej strony do zarumienienia. Wątróbki wyjąć i trzymać w cieple. Cebulę pokroić w półksiężyce, a gruszki w ósemki i podsmażyć w tłuszczu pozostałym po smażeniu wątróbki aż do zarumienienia cebuli. Układać na talerzu gruszki, a obok cebulę, na której kłaść wątróbkę. Posypać świeżymi listkami majeranku, posolić i doprawić grubo mielonym kolorowym pieprzem. Można podawać z chlebem lub z ziemniakami.
Czy wiesz, że...
Prawie pół tysiąca rowerzystów nad zalewem Chechło (WID
Bardzo sympatyczny ten pierwszy pan, który się wypowiadał. Dobrze mu z oczu patrzy i ten uśmiech... Fajnie, że mimo troszkę kapryśnej pogody udało się wszystkim szczęśliwie dotrzeć i co widać na zdjęciach mieli siłę uśmiechnąć się do obiektywu.
Mika
23:23, 2025-05-17
Chrzanów ma dwa parki dla psów
Ja tam przyprowadzam swojego 'Wyzla", cwaniak tylko mu suki w glowie, na dupie nie usiedzi
Jacek
23:16, 2025-05-17
Prezydent w Polsce nie rządzi!
Grażynko Śliwa ja zaglosuję na świątynię tępej propagandy lokalnej mafii PO czyli Przełom i na kapłanów służących w tej świątyni omyłkowo nazywanych dziennikarzami.
Nie dla UE
23:02, 2025-05-17
ZKKM Chrzanów. Lepszej komunikacji nie będzie
Czy to.prawda ze Dyszy zanim został usadowiony na stolcu prezesa przez lokalną mafię PO był prezesem stowarzyszenia busiarzy czyli potocznie mafii busiarskiej?
Nie dla UE
22:59, 2025-05-17
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz