Dziś proponujemy przepis z królową jesieni w roli głównej - dynią. Zupa dyniowa poprawia trawienie i zawiera dużo witaminy C i cynku, które odpowiadają za prawidłową pracę układu odpornościowego.
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:- 3 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 1 szklanka musu z pieczonej dyni Hokkaido (dynię tego gatunku nie trzeba obierać, wystarczy pokroić na kawałki, oczyścić z pestek i zapiekać przez ok. 35 minut)
- 500 ml bulionu
- 250 ml mleczka kokosowego
- 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1 łyżka soku z limonki
- garść szpinaku
- 100 g różyczek kalafiora
- grzanki czosnkowe (opcjonalnie)
WYKONANIE:
Do bulionu dodajemy pastę curry i mus dyniowy. Gotujemy przez kilka minut. Potem wlewamy mleczko kokosowe, zagotowujemy i gotujemy przez kilka minut na małym ogniu. Doprawiamy cukrem i solą. Miksujemy na gładki krem. Dodajmy sok z limonki.
Przed podaniem dodajemy ugotowane różyczki kalafiora i opłukany szpinak. Można posypać grzankami czosnkowymi.
29.04.2025
ZATRUDNIĘ kierowcę kat. C i C+E 500-380-561
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz