Jest aromatyczne i proste w wykonaniu. Do jego zrobienia nie używamy miksera. Ciasto bananowe, pachnące cynamonem.
Składniki:
Wykonanie:
Wymieszać razem mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Banany obrać ze skórki i w misce dokładnie rozgnieść widelcem. Wymieszać energicznie rozgniecione banany, jajka, masło i aromat. Do mokrych składników dodać suche i krótko wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 25x12cm wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Ciasto piec w temperaturze 190C na funkcji góra-dół przez około 50-55 minut. Po wyjęciu z piekarnika odczekać chwilę, aż ciasto trochę przestygnie.
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
0 0
Jaka kawa jest najlepsza do tego ciasta?
0 0
@Adaś Niezgódka Sugerowałabym espresso macchiato
0 0
Spróbuję na pewno ;9