Makaron z krewetkami, pomidorkami i pietruszką - przelom.pl
Zamknij

Makaron z krewetkami, pomidorkami i pietruszką

08:00, 27.06.2021 Agnieszka Filipowicz
Skomentuj

Coś dla miłośników owoców morza. Szybkie, pyszne danie we włoskim stylu. Jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Zjedzenie też.

Składniki:
  • 300 g makaronu
  • 300 krewetek
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 50 ml białego wina
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • orzeszki pinii (opcjonalnie)

Wykonanie:

Czosnek i papryczkę posiekaj, podsmaż na patelni z oliwą. Dodaj krewetki do podsmażonego czosnku i papryczki. Podsmażaj je 3-4 minuty. Na koniec dołóż pomidorki. Na patelnię wlej białe wino, poczekaj, aż odparuje. Zdejmij z palnika gotowy sos. Na patelnię z krewetkami przełóż ugotowany al dente makaron, wymieszaj składniki i przełóż danie na talerze. Posyp posiekaną pietruszką. Można posypać - jeśli ktoś lubi - uprażonymi orzeszkami pinii.

(Agnieszka Filipowicz)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%