Faszerowane serkiem chrzanowym, jajkiem i warzywami ruloniki z szynki to smaczna przekąska i prosta w przygotowaniu. Warto wypróbować ten przepis.
Składniki:
Rosół podgrzewamy, zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Całość odkładamy do wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy. Następnie kroimy ogórka, rzodkiewki oraz szczypiorek. Każdy plasterek szynki smarujemy serkiem. Na szynce układamy łyżkę pokrojonych warzyw oraz kawałki jajka. Szynkę z farszem zwijamy w roladki.
Do prostokątnego naczynia wlewamy trochę galaretki i wkładamy do lodówki aby stężała. Na stężałej galaretce układamy roladki z szynki zachowując między nimi mały odstęp. Roladki polewamy niewielką ilością tężejącej galaretki. Całość wkładamy ponownie do lodówki do stężenia.
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
10.04.2025
ŁAZIENKI, gładzie, sufity podwieszane, Tel. 692-60...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz