Ten chlebek przygotowuje się szybko i łatwo. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki i wyrobić je na elastyczne ciasto. A potem wrzucić na patelnię lub do piekarnika. Chlebki naan świetnie smakują z serami i oliwą oraz różnymi pastami.
SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Zagnieść ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na godzinę. Po wyrośnięciu chwilę jeszcze wyrabiać, następnie podzielić na kilka kulek i rozwałkować na około 3 mm grubości. Pozostawić na chwilę pod ściereczką. Można je upiec w piekarniku lub też uprażyć na suchej patelni. Ja wrzuciłam na suchą blachę piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzanie góra/dół). Piekłam około 8 minut, aż stały się rumiane.
Gdy chlebki są jeszcze gorące, warto posmarować je roztopionym, gorącym masłem. I posypać prażonym sezamem, ziołami lub płatkami chilli.
08.11.2024
WYCINKA drzew, karczowanie, zrębkowanie. Minikopar...
08.11.2024
DREWNO opałowe, zrębki. Transport. Tel. 572-632-99...
06.11.2024
ZATRUDNIĘ pracownika fizycznego do pracy przy kost...
05.11.2024
ZATRUDNIĘ od zaraz pracownika fizycznego do pracy ...
01.11.2024
GABINET Psychologiczno - Terapeutyczny PRYZMAT Kat...
29.10.2024
ZATRUDNIĘ pracownika fizycznego do układania kostk...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz