Jeśli zastanawiacie się, co przekąsić wieczorem, spróbujcie tej smacznej przekąski. Warto się skusić.
Składniki:
1 arkusz ciasta francuskiego
15 dag sera żółtego w plastrach
15 dag szynki w plastrach
4 łyżki ulubionego keczupu
przyprawy: np. czosnek granulowany, zioła prowansalskie
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy keczupem, posypujemy czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Równomiernie rozkładamy na nim ser, a następnie szynkę.
Ciasno zwijamy w rulon od dłuższej strony. Kroimy na wąskie kawałki, układamy na płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Warto pamiętać, aby pizzerinki miały sporo miejsca.
Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni. Wykładamy na talerz. Smacznego!
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz