Przełom Online
Pizzerinki z ciasta francuskiego. Są naprawdę smaczne!
Jeśli zastanawiacie się, co przekąsić wieczorem, spróbujcie tej smacznej przekąski. Warto się skusić.
0
Taka przekąska będzie wszystkim smakować
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
1 arkusz ciasta francuskiego
15 dag sera żółtego w plastrach
15 dag szynki w plastrach
4 łyżki ulubionego keczupu
przyprawy: np. czosnek granulowany, zioła prowansalskie
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy keczupem, posypujemy czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Równomiernie rozkładamy na nim ser, a następnie szynkę.
Ciasno zwijamy w rulon od dłuższej strony. Kroimy na wąskie kawałki, układamy na płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Warto pamiętać, aby pizzerinki miały sporo miejsca.
Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni. Wykładamy na talerz. Smacznego!