Przygotowanie tej przekąski nie zajmuje wiele czasu. Paszteciki z mięsem i kapustą znakomicie komponują się z barszczem czerwonym.
Składniki:
Przygotowanie:
Kapustę wkładamy do małego garnka i zalewamy wodą (do jej wysokości), gotujemy do miękkości (można dodać liść laurowy i suszonego grzybka). Cedzimy i odstawiamy do przestudzenia.
Cebulę kroimy i podsmażamy.
Do misy wkładamy przestudzoną kapustę, zmiksowane mięso i podsmażoną cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Próbujemy i doprawiamy (można dodać też trochę gałki muszkatołowej). Rozwijamy płat ciasta. Kroimy go na prostokąty. Na środek każdego nakładamy farsz. Zwijamy w rulon. Paszteciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy pasztecik smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem bądź kminkiem Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół) do zarumienienia (20-25 minut).
Prawie pół tysiąca rowerzystów nad zalewem Chechło (WID
Bardzo sympatyczny ten pierwszy pan, który się wypowiadał. Dobrze mu z oczu patrzy i ten uśmiech... Fajnie, że mimo troszkę kapryśnej pogody udało się wszystkim szczęśliwie dotrzeć i co widać na zdjęciach mieli siłę uśmiechnąć się do obiektywu.
Mika
23:23, 2025-05-17
Chrzanów ma dwa parki dla psów
Ja tam przyprowadzam swojego 'Wyzla", cwaniak tylko mu suki w glowie, na dupie nie usiedzi
Jacek
23:16, 2025-05-17
Prezydent w Polsce nie rządzi!
Grażynko Śliwa ja zaglosuję na świątynię tępej propagandy lokalnej mafii PO czyli Przełom i na kapłanów służących w tej świątyni omyłkowo nazywanych dziennikarzami.
Nie dla UE
23:02, 2025-05-17
ZKKM Chrzanów. Lepszej komunikacji nie będzie
Czy to.prawda ze Dyszy zanim został usadowiony na stolcu prezesa przez lokalną mafię PO był prezesem stowarzyszenia busiarzy czyli potocznie mafii busiarskiej?
Nie dla UE
22:59, 2025-05-17
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz