Domowy pikantny sos z papryk - przelom.pl
Zamknij

Domowy pikantny sos z papryk

06:01, 26.09.2020 Agnieszka Filipowicz
Skomentuj

Jest mocno aromatyczny i ostry. Z powodzeniem zastępuje keczup. Łatwy w przygotowaniu sos paprykowy. Wypróbujcie przepis.

SKŁADNIKI:
3 kg czerwonej papryki
15-20 dag papryczek chili
3 główki czosnku
na zalewę
1 szklanka octu
2 szklanki cukru
3 łyżki soli
3 słoiczki koncentratu pomidorowego
1,5 szklanki oleju

WYKONANIE:
Paprykę słodką i ostrą zmielić przez maszynkę do mięsa. Zagotować zalewę, dodać zmielone papryki. Gotować na małym ogniu do odparowania. Pod koniec dodać przeciśnięty czosnek. Do wyparzonych słoików nakładać gorący sos. Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.

 

(Agnieszka Filipowicz)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

OGŁOSZENIA PROMOWANE

0%