Polecamy sprawdzoną recepturę na smaczny dodatek do obiadu. Nie tylko weekendowego.
SKŁADNIKI
2 kg cukinii ze skórką
25 dkg cebuli
2 papryki czerwone
4 ząbki czosnku
2 czubate łyżki zielonej pietruszki
3 średnie marchewki
1 czubata łyżka soli
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki oleju
1 łyżeczka mielonego pieprzu
PRZYGOTOWANIE
Z cukinii wyciąć miąższ i zetrzeć na tarce na bocznych oczkach (tak, jak na mizerię). Cebulę obrać i pokroić w półkrążki. Paprykę obrać, usunąć nasiona i pokroić w nieduże paski. Marchewkę obrać i pokroić. Pietruszkę i czosnek drobno posiekać. Dodać przyprawy. Wszystko wymieszać i odstawić na trzy godziny. Po tym czasie można jeść sałatkę do obiadu. Można również włożyć do półlitrowych słoików, zalać powstałą wodą i zapasteryzować.
Przeczytaj również:
Wioski nie będą już odcięte od świata
Sportowy weekend na ziemi chrzanowskiej
Koronawirus. Piłkarze i działacze dostali wyniki testów
Przewoźnik wznawia kursy minibusów
Koronawirus. 3 nowe przypadki w gminie Krzeszowice
Śmigłowiec zabrał rannego chłopca do szpitala
Obchodów 100-lecia OSP nie będzie. Plany pokrzyżował koronawirus
17.12.2024
MALOWANIE, tapetowanie. Krótkie terminy., Tel. 784...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz