Nadchodzi sezon grzybowy. Dziś podajemy więc sprawdzoną recepturę na smaczne marynowane prawdziwki.
SKŁADNIKI:
0,5 kg małych prawdziwków
sól
Marynata:
WYKONANIE:
Prawdziwki oczyszczamy, czyścimy je szczoteczką. Następnie wrzucamy je do osolonej wody i gotujemy ok. 10-15 minut. W osobnym garnku przygotowujemy marynatę. Do wody wrzucamy szalotkę pokrojoną w plasterki, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, gorczycę, sól i miód, a gdy wszystko się zagotuje - dolewamy ocet. Jeszcze chwilę podgrzewamy. Grzyby odcedzamy, przekładamy do słoików i zalewamy gorącą marynatą. Słoiki szczelnie zamykamy i kładziemy do góry dnem.
29.04.2025
ZATRUDNIĘ kierowcę kat. C i C+E 500-380-561
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz