Lubicie jagody? Dziś polecamy je w połączeniu z muffinkami z cynamonową kruszonką.
CIASTO:
- 1 1/2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- 1 jajko
- 1/3 szklanki mleka
- 1 szklanka świeżych jagód
KRUSZONKA:
- 1/2 szklanki cukru
- 1/3 szklanki mąki
- 1/4 szklanki masła pokrojonego w kostkę
- 1 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
WYKONANIE:
Połącz 1 1/2 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, sól i proszek do pieczenia. Wlej olej roślinny do 1 szklanki. Dodaj jajko i mleko. Wymieszaj z mąką. Dodaj jagody i wypełnij formę z muffinkami.
Teraz pora na kruszonkę. Wymieszaj widelcem ¼ szklanki cukru, 1/6 szklanki mąki, 1/8 szklanki masła i 1/2 łyżeczki cynamonu. Posyp babeczki przed pieczeniem. Piecz przez 20 do 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz