To ciekawa przekąska na przyjęcia różnego rodzaju. Przygotujcie ją i sami przekonajcie się, jak smakuje.
Składniki:
- 40 dag żółtego sera, np. gouda (w kostce, hermetycznie pakowany)
- ½ kostki masła
- 2 serki topione 100 g (gouda lub tylżycki)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 15 dag kiełbasy szynkowej lub konserwowej w kawałku
- szczypiorek, rzodkiewka, zielona pietruszka, sól, pieprz
Przygotowanie farszu:
Masło utrzeć z serkiem topionym. Kiełbasę, jajka i rzodkiewkę drobno pokroić i wymieszać z utartym masłem. Na końcu pokroić szczypiorek i zieloną pietruszkę (gdy pietruszka jest duża, to wystarczy połowa).
Przygotowanie sera:
Ser włożyć do gorącej wody (nie wyciągać z opakowania) - ugotować do miękkości, pilnować, żeby się nie rozpuścił. Miękki ser wyjąć z opakowania i rozwałkować, jak ciasto na makaron. Posmarować przygotowanym farszem i zawinąć, jak roladę. Owinąć folią i włożyć do lodówk. Zastygniętą roladę kroimy w plasterki i podajemy z pieczywem. Smacznego.
29.04.2025
ZATRUDNIĘ kierowcę kat. C i C+E 500-380-561
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz