Ziemia chrzanowska
Alkoholu w piwie coraz mniej. Może wracamy do korzeni
Eksperci od kilku lat obserwują trend spadkowy, jeśli chodzi o średnią procentową zawartość alkoholu w piwie.
2
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Ponadto, jak wynika z badań firmy Nielsen, od lat spada zainteresowanie piwami mocnymi, a rośnie piwami bezalkoholowymi.
Gdy przyjrzymy się chmielowym trunkom produkowanym na ziemi chrzanowskiej zawartość alkoholu oscyluje w nich najczęściej wokół 5 proc.
Tymczasem rozlewany w Krzeszowicach wiele lat temu Kryształ Okocimski zawierał 3,6 proc. Czyżbyśmy wracali do starych upodobań?
Komentarze
zapoznaj się z Regulaminem
2 komentarzy
Krzeszowice nigdy nie były ziemią chrzanowską.
Na tej etykiecie napisana jest ilość alkoholu wagowo, a teraz podaje się go objętościowo.