To przepis dla tych, ktorzy w kuchni preferują ostrzejsze smaki. Pożywna i rozgrzewająca zupa meksykańska z mięsem mielonym jest łatwa w wykonaniu.
SKŁADNIKI:
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule
- świeża papryczka chili
- 400 g mięsa mielonego
- 900 ml bulionu
- kartonik przecieru pomidorowego
- papryka czerwona
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- 2 łyżeczki słodkiej papryki (lub wędzonej)
- sól i pieprz do smaku
- olej
WYKONANIE:
Czosnek siekamy, cebule i papryczkę chili drobno kroimy. Podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy na patelnię mięso mielone i podsmażamy do zrumienienia. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy około 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, paprykę pokrojoną w kostkę i gotujemy kolejne 10 minut. Kukurydzę i fasolę odcedzamy z zalewy. Dodajemy do garnka. Całość doprawiamy papryką słodką, ostrą oraz solą i pieprzem. Podajemy np. z nachosami.
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
10.04.2025
ŁAZIENKI, gładzie, sufity podwieszane, Tel. 692-60...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz