Chrzanów
Spróbujcie zapiekanych naleśników z serem i pieczarkami
Jeśli nie macie pomysłu na obiad lub kolację, powinniście wypróbować nasz przepis. Danie jest znakomite!
![Spróbujcie zapiekanych naleśników z serem i pieczarkami](https://imgcdn1.przelom.pl/im/v1/news-900-widen-wm/2020/02/15/29697_1581765508_47318800.jpg)
Składniki:
naleśniki (2 szklanki mleka, 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej, 2 jajka, 2 szklanki mąki, 4 łyżki oleju, szczypta soli). Rozlewamy trochę ciasta na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem i smażymy aż się zarumieni z obydwu stron.
szynka w plasterkach
ser żółty w plasterkach
pieczarki
cebula
majonez
keczup
Cebulę podsmażamy na patelni, dodajemy pieczarki oraz odrobinę soli z pieprzem i dusimy.
Naleśnik smarujemy cienko majonezem i keczupem. Na jego połowie rozkładamy plasterki szynk, nakładamy farsz z pieczarek i cebuli, na koniec nakrywając plasterkami sera. Zawijamy w trójkąt. Podsmażamy na patelni, uważając, żeby naleśnik za bardzo się nie przypalił. Danie jest gotowe, gdy farsz jest rozgrzany, a ser roztopiony.