Ta potrawa doskonale sprawdzi się na kolację, ale będzie także świetnym dodatkiem do grilla.
Składniki:
rukola
suszone pomidory
oliwa
prażony słonecznik
Sos:
1 łyżka octu balsamicznego, 3 łyżki oliwy, 1 łyżka miodu
Do miski wrzucamy kilka garści rukoli, pokrojone w cząstki suszone pomidory (opcjonalnie kilka świeżych koktajlowych). Dla urozmaicenia można dorzucić podsmażone pieczarki lub kawałki wędzonej ryby. Polewamy sałatkę sosem i posypujemy prażonym słonecznikiem.
Smacznego!
(E)
Przełom nr 28 (1403) 17.7.2019
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz