Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

DUBIE. Nie tylko pogoda sprawiła, że tłumów na Dniu Pstrąga nie było

03.06.2012 20:35 | 2 komentarze | 8 065 odsłon | red
W pokrzywach nie bardzo się przyjęła, dlatego w tym roku organizatorzy Dnia Pstrąga postawili na prostotę. Serwowali rybę z grilla i smażoną na głębokim tłuszczu.
2
DUBIE. Nie tylko pogoda sprawiła, że tłumów na Dniu Pstrąga nie było
Adam Kania serwuje pstrąga z grilla i smażonego
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

- Nastawialiśmy się na znacznie większą liczbę gości, stąd i prostota w menu. Niestety, z uwagi na pogodę nie przyszli – mówi Janusz Szumiec, właściciel restauracji Frykas z Krzeszowic, który przyrządzał ryby.

Nie tylko pogoda sprawiła, że tłumów w Dubiu nie było. Zabrakło także promocji.

- Były plakaty w całych Krzeszowicach, ale w sąsiednich gminach już nie – sołtys Dubia Krzysztof Cekiera bije się w piersi. Dzień Pstrąga organizował po raz pierwszy. Obiecuje, że w przyszłym roku postara się, by tym święcie było głośno w całej okolicy.

- Sam jako sołtys niewiele mogę. Powołaliśmy Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich na Rzecz Rozwoju Wsi Dubie i Okolic. Wierzymy, że wspólnie wypromujemy nasze święto, a przy okazji także miejscowość – sołtys myśli już nawet o opatentowaniu Dnia Pstrąga.

(AJ)