Potrzebujemy:
3 plastry schabu
sałatę lodową lub rzymską
6 pomidorów cherry
pół papryki
małą, czerwoną cebulę
połowę ogórka zielonego
do panierki: jajko, łyżkę mleka, tartą bułkę, łyżkę papryki słodkiej
grzanki z bułki
garść tartego parmezanu
do sosu:
3 łyżki oliwy
1 łyżkę soku z cytryny
sól, świeżo mielony pieprz
łyżeczkę musztardy dijon,
łyżeczkę miodu
szczyptę ziół dalmatyńskich
Przygotowanie
Bułkę tartą mieszamy z papryką. Mleko z jajkiem. Schab delikatnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Panierujemy (najpierw w jajku, potem w bułce) i smażymy na tłuszczu. Odkładamy na papierowy ręcznik, następnie kroimy w paski.
W naczyniu układamy sałatkę - pokrojone w wiórka cebulę, paprykę, plastry ogórka i połówki pomidora - na wierzch dajemy mięso. Polewamy sosem tuż przed podaniem, posypujemy startym parmezanem i układamy grzanki.
Anna Jarguz
Przełom nr 15 (1340) 11.4.2018
29.04.2025
ZATRUDNIĘ kierowcę kat. C i C+E 500-380-561
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz