Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami i fetą - przelom.pl
Zamknij

Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami i fetą

08:16, 14.09.2016
Skomentuj

Pomidory, także suszone, najczęściej idą w parze z mozzarellą. Świetnie komponują się również z serem feta. W połączeniu z mięsem kurczaka tworzą lekkie danie, w sam raz na koniec wakacji.

Składniki
2 podwójne piersi z kurczaka
słoiczek suszonych pomidorów
ser feta (200 gramów)
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
zioła świeże i suszone
pół kilograma pomidorów koktajlowych
oliwa

Przygotowanie
Piersi z kurczaka dokładnie czyszczę z błonek. Delikatnie przekrawam każdą, tworząc w środku kieszonkę. W naczyniu mieszam 2-3 łyżki oliwy, przeciśnięty przez prasę czosnek, sól, pieprz i garść suszonych ziół (oregano, bazylię, cząber, tymianek). Nacieram przyprawami mięso i odkładam do lodówki na co najmniej kilka godzin. Drobno posiekane pomidory z zalewy łączę z fetą (farszu już nie solę, bo ser jest słony). Faszeruję mięso. Obsmażam kilka minut na patelni grillowej. Wkładam do żaroodpornego naczynia, dodaję pomidorki koktajlowe i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 20-30 minut. Podaję z sałatką i świeżymi ziołami.
Anna Jarguz
Przełom nr 35 (1259) 31.8.2016

 

(red)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%