To ciasto może zachwycić nawet najbardziej wybredne podniebienia. Doskonale sprawdzi się na deser dla całej rodziny.
Składniki:
Biszkopt 8 jaj, 2 szklanki mąki, 2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka i nadal ubijamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i olejem. Delikatnie mieszamy wszystkie składniki, wykładamy na blachę i pieczemy ok. 40 min. w temp. 180 stopni. Kroimy biszkopt na dwie części.
Masa 2 serki typu Bieluch, 2 galaretki cytrynowe, 1 śmietana śnieżka, 0,5 l śmietany kremówki, 6 łyżek cukru pudru
Galaretki rozpuszczamy w 0,5 l wody i studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śnieżką. Tężejącą galaretkę mieszamy z serkami, dodajemy ubitą śmietanę. Wszystko łączymy. Masę wykładamy na jedną część biszkoptu. Przykrywamy drugą częścią. Wierzch ciasta smarujemy dżemem brzoskwiniowym i posypujemy uprażonym kokosem (10 dag kokosu, 5 łyżek cukru i 2 łyżki masła). Smacznego!
(e)
Przełom nr 7 (1028) 15.02.2012
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz