To potrawa, która świetnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na przekąskę, gdy wpadną goście.
Składniki:
5 plastrów cienko pokrojonego i ubitego schabu
1 papryka czerwona
1 cebula
kilka plasterków szynki
sól, pieprz
Plasterki papryki, cebuli i szynki kładziemy na rozbitych kawałkach schabu i zawijamy. Wbijamy wykałaczkę, żeby mięso się nie rozwinęło.
Podsmażamy na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy przyprawy i podlewamy winem.
Pieczemy ok. 40 minut w 200 stopniach. Można jeść na gorąco, można również pokroić w grubsze plastry i na zimno podać na stół jako przekąskę.
Smacznego!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz