Roladki z szynką i papryką - przelom.pl
Zamknij

Roladki z szynką i papryką

19:00, 13.07.2024 Ewa Solak
Skomentuj Takie roladki sprawdzą się zarówno na obiad, jak i na przekąskę Takie roladki sprawdzą się zarówno na obiad, jak i na przekąskę

To potrawa, która świetnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na przekąskę, gdy wpadną goście.

Składniki:
5 plastrów cienko pokrojonego i ubitego schabu
1 papryka czerwona
1 cebula
kilka plasterków szynki
sól, pieprz


Plasterki papryki, cebuli i szynki kładziemy na rozbitych kawałkach schabu i zawijamy. Wbijamy wykałaczkę, żeby mięso się nie rozwinęło.

Podsmażamy na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy przyprawy i podlewamy winem.

Pieczemy ok. 40 minut w 200 stopniach. Można jeść na gorąco, można również pokroić w grubsze plastry i na zimno podać na stół jako przekąskę.

Smacznego!

 

(Ewa Solak)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%