Dzisiaj przypada tłusty czwartek. Warto więc z tej okazji wypróbować sprawdzonej receptury na pyszne faworki, zwane również chrustem.
Zagnieść ciasto ze wszystkich wymienionych wyżej składników. Wyrobione ciasto rozwałkować nastepnie na cienki placek. Poem wyciąć paski i w każdym z nich zrobić nacięcie. Przewlec końcówkę paska przez nacięcie tak, aby uformować faworek.
Faworki smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju na kolor rumiany (około minuty na każdą stronę). Po usmażeniu przełożyć je na talerz i posypać cukrem pudrem.
14.11.2024
Poszukujemy Sprzedawcy (Konsultanta Medycznego) do...
14.11.2024
ODSTĄPIĘ dobrze prosperujący Sklep Odzieżowy - Chr...
08.11.2024
WYCINKA drzew, karczowanie, zrębkowanie. Minikopar...
08.11.2024
DREWNO opałowe, zrębki. Transport. Tel. 572-632-99...
01.11.2024
GABINET Psychologiczno - Terapeutyczny PRYZMAT Kat...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz