Czas na paprykę. Czas na leczo! - przelom.pl
Zamknij

Czas na paprykę. Czas na leczo!

07:00, 28.08.2022
Skomentuj Leczo najlepiej smakuje w lecie Leczo najlepiej smakuje w lecie

Jeśli macie wątpliwości, co zjeść na niedzielny obiad, powinniście wypróbować nasz przepis na leczo. Jest pyszne.

Składniki:
5 dużych czerwonych papryk
1 mniejsza papryka zielona lub żółta
2 cebule
1 średnia cukinia
30 dag kiełbasy podwędzanej
1 duży słoik sosu typu passata

Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Podsmażamy także pokrojoną kiełbasę.

Kroimy w kostkę paprykę oraz cukinię i wrzucamy go garnka. Dodajemy odrobinę oliwy i dusimy, aż zmięknie.

Dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę, mieszamy. Wlewamy passatę i doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami, np. prowansalskimi. Chwilę gotujemy wszystko razem. Smacznego!

(Ewa Solak)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

OSTATNIE KOMENTARZE

0%