Puszysty biszkopt, świeże owoce i pyszny krem z mascarpone. To połączenie Was zachwyci, zwłaszcza latem, w gorące dni.
SKŁADNIKI NA BISZKOPT:
SKŁADNIKI NA MASĘ:
Mąki mieszamy z kakao w misce. Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy ze szczyptą soli na sztywną masę. Pod koniec miksowania dodajemy powoli cukier. Przy mniejszych obrotach miksera dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy w kilku niedużych porcjach suche składniki. Mieszamy delikatnie za pomocą szpatułki. Na koniec dodajemy olej i mieszamy.
Formę o wym. 24 x24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 C na około 35 minut. Biszkopt studzimy i przekrawamy na dwie części.
Kremówkę miksujemy razem z mascarpone na gęsty krem, następnie dodajemy przesiany cukier puder i - ewentualnie - śmietan-fix.
Niedużą warstwą kremu smarujemy biszkopt, następnie układamy część owoców, przykrywamy kremem, a następnie drugim blatem biszkoptowym. Na koniec smarujemy pozostałą częścią kremu i oprószamy posypką czekoladową. Wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin.
Smacznego!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz