To świetny sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Będą pyszną przekąską dla każdego.
Składniki:Rozwijamy ciasto francuskie. Wzdłuż krótszego boku nakładamy farsz i zawijamy rulonik. Jego koniec smarujemy roztrzepanym jajkiem. Odcinamy nadmiar ciasta i nakładamy kolejną porcję farszu. Znów zawijamy rulonik i odcinamy. Robimy tyle ruloników, na ile starczy ciasta i farszu.
Ruloniki tniemy na ok. 4-5 cm kawałki. Każdy z nich smarujemy jajkiem. Można je również posypać sezamem. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Smacznego!
23.05.2025
KRAWCOWĄ zatrudnię 509-063-675
20.05.2025
PRACOWNIKÓW ogólnobudowlanych. Tel. 601 998 930
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Znowu mocno zatrzęsła się ziemia
Co za dziady wykończą ludzi
Libiaz
21:46, 2025-05-28
Znowu mocno zatrzęsła się ziemia
Szkoda tego komentować. Jedni ludzie drugim plują w twarz.
Zea
21:40, 2025-05-28
Spółdzielnia zapisuje na półkolonie
Spółdzielnia powinna się zajmować zarządzaniem budynkami. Jeśli ma wolne środki powinna je przeznaczyć na inwestycje, lub opóźnić podwyżkę czynszów.
Cyfral
19:20, 2025-05-28
Spotkanie z Rafałem Trzaskowskim w Chrzanowie
Do chrzanowskiego upadłego grajdoła komuchów SBeków i donosicieli przyjechał tęczowy Bążur z matki donosicielki SB.
Bą żur
18:11, 2025-05-28
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz