Paszteciki z mięsem i warzywami. Spróbujcie jakie smaczne! - przelom.pl
Zamknij

Paszteciki z mięsem i warzywami. Spróbujcie jakie smaczne!

15:00, 30.04.2022
Skomentuj Ciasto francuskie po upieczeniu może się trochę kruszyć, ale paszteciki mimo to są naprawdę smaczne Ciasto francuskie po upieczeniu może się trochę kruszyć, ale paszteciki mimo to są naprawdę smaczne

To świetny sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Będą pyszną przekąską dla każdego.

Składniki:
ciasto francuskie (gotowe można kupić w sklepach)
farsz: ok. 1 kg ugotowanego mięsa z rosołu, 2 małe ugotowane marchewki, 1 cebula, 1 jajko, szczypta majeranku, sól, pieprz do smaku. 
Mięso i marchewkę z rosołu mielimy w maszynce do mięsa lub blendujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i smażymy aż się zeszkli. Cebulę dodajemy do mięsa razem z jajkiem i przyprawami: majerankiem, solą, pieprzem.

Rozwijamy ciasto francuskie. Wzdłuż krótszego boku nakładamy farsz i zawijamy rulonik. Jego koniec smarujemy roztrzepanym jajkiem. Odcinamy nadmiar ciasta i nakładamy kolejną porcję farszu. Znów zawijamy rulonik i odcinamy. Robimy tyle ruloników, na ile starczy ciasta i farszu.
Ruloniki tniemy na ok. 4-5 cm kawałki. Każdy z nich smarujemy jajkiem. Można je również posypać sezamem. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Smacznego!

 

(Ewa Solak)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%