Nazwa tego przysmaku brzmi intrygująco - brotchan foltchep. A jak smakuje! Zakochacie się w tej irlandzkiej zupie.
SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Pory dokładnie czyścimy, a potem kroimy na grube plastry, w międzyczasie rozpuszczając masło w rondelku. Pocięte pory podsmażamy w rondelku aż zmiękną. Następnie przekładamy je do garnka, wlewamy bulion, mleko i wsypujemy płatki owsiane. Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową. Gotujemy na małym ogniu 15-20 minut. Zupę można zblendować, choć nie jest to konieczne. Następnie podsmażamy kiełbaski, a potem je kroimy. Kawałki kiełbasek układamy na talerzu i zalewamy zupą.
W oryginalnym przepisie nie ma groszku ptysiowego czy grzanek, kto jednak je lubi, może nimi udekorować zupę.
29.04.2025
ZATRUDNIĘ kierowcę kat. C i C+E 500-380-561
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz