Znudził się Wam tradycyjny schabowy? Wypróbujcie przepis na kotlety schabowe w innej odsłonie.
Składniki:
Obraną cebulę kroimy w półplasterki, przekładamy do miski. Posypujemy solą i mieszamy. Plastry schabu rozbijamy z obu stron tłuczkiem tak jak na tradycyjne kotlety. Każdy plaster z obu stron posypujemy solą oraz pieprzem. Do miseczki przekładamy majonez i mieszamy go wraz z musztardą.
Do naczynia żaroodpornego nalewamy odrobinę oleju i rozprowadzamy ją równomiernie np. przy użyciu silikonowego pędzelka. Na spód naczynia wykładamy ok 1/3 cebuli. Na cebuli układamy plastry schabu. Każdy plaser smarujemy majonezowym sosem. Posypujemy pozostałą cebulą i startym na dużych oczkach tarki serem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy godzinę.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz