Kotlety schabowe po francusku zapiekane z cebulą i mozzarellą - przelom.pl
Zamknij

Kotlety schabowe po francusku zapiekane z cebulą i mozzarellą

07:00, 21.11.2021
Skomentuj

Znudził się Wam tradycyjny schabowy? Wypróbujcie przepis na kotlety schabowe w innej odsłonie.

Składniki:

  • 5 plasterków schabu
  • 2 nieduże cebule
  • 2 garści startej mozzarelli
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 1,5 łyżeczki musztardy francuskiej
  • troszkę oleju
  • sól i pieprz

Obraną cebulę kroimy w półplasterki, przekładamy do miski. Posypujemy solą i mieszamy. Plastry schabu rozbijamy z obu stron tłuczkiem tak jak na tradycyjne kotlety. Każdy plaster z obu stron posypujemy solą oraz pieprzem. Do miseczki przekładamy majonez i mieszamy go wraz z musztardą.

Do naczynia żaroodpornego nalewamy odrobinę oleju i rozprowadzamy ją równomiernie np. przy użyciu silikonowego pędzelka. Na spód naczynia wykładamy ok 1/3 cebuli. Na cebuli układamy plastry schabu. Każdy plaser smarujemy majonezowym sosem. Posypujemy pozostałą cebulą i startym na dużych oczkach tarki serem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy godzinę.

(Agnieszka Filipowicz)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%