Coś dla miłośników azjatyckich smaków. Kurczak w tym wydaniu jest niezwykle aromatyczny. Pikantność curry łagodzi mango i delikatne mleko kokosowe.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy 2 łyżeczki pasty curry, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w piórka cebulę, a następnie starty imbir. Przesmażamy, mieszając około minuty. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, a po 5 minutach pokrojonego w kostkę kurczaka. Całość smażymy do momentu, gdy mięso się "zetnie". Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango. Na końcu wlewamy mleko kokosowe połączone wcześniej ze śmietaną. Doprawiamy 2-3 kroplami sosu sojowego. Dusimy chwilkę pod przykryciem, żeby mango zmiękło. Podajemy z ryżem.
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz