Jest lekki, kremowy, wilgotny i nie za słodki. Wypróbujcie przepis na sernik z kawałkami brzoskwiń.
Składniki na średnią tortownicą:
Wykonanie:
Białka oddzielić i ubić na sztywno. Osobno utrzeć na puszystą masę cukry z masłem i żółtkami.
Dodać twaróg oraz mąkę ziemniaczaną. Na koniec przy pomocy łyżki wmieszać pianę z białek.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać połowę masy serowej. Na niej ułożyć połowę brzoskwiń (odsączonych i pokrojonych w kostkę). Zalać drugą częścią masy serowej i na wierzchu ułożyć pozostałe brzoskwinie.
Piec w 160 stopniach około 1,5 godziny. Na dnie piekarnika ustawić blaszkę z wodą (będzie parować podczas pieczenia, dzięki czemu sernik będzie wilgotny i nie będzie pękał).
Najlepszy po gruntownym wystudzeniu i pobycie w lodówce (najlepiej przez całą noc.
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
0 0
Serniczek! Pycha!!! Ja zmieniłem ten przepis, ale tylko dla siebie!!! Więcej jajek, żółtek 15, cukru odrobina, cała paczka masła! Pycha!!!