Wypróbujcie przepis na wilgotne i smaczne ciasto czekoladowe. Najlepiej smakuje z dodatkiem borówek amerykańskich. Można też użyć malin.
Przepis na średniej wielkości tortownicę.
Składniki:
Wykonanie:
Masło, kakao, cukier, wodę rozpuścić w garnku i gotować 7 minut. Po wystudzeniu dodać żółtka, wino, mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu pianę z białek. Na wierzchu ułożyć borówki. Piec około 45 minut, do suchego patyczka w 180 st. C.
Przygotować polewę czekoladową: 100 g masła roztopić w rondelku, dodać 50 g kakao, 120 g cukru pudru, 4 łyżki mleka, dobrze wymieszać trzepaczką. Udekorować ciasto polewą.
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
0 0
murzynek
0 0
Dobry smak może tu zrobić tylko czekolada, ponieważ borówka amerykańska to owoc wyjątkowo bezpłciowy, przereklamowany. Tak, murzynek z modyfikacją.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz