To klasyczny i smaczny sposób podania ryb. Przepis jest prosty i łatwy do wykonania.
Składniki:
Zalewa:
Przygotowanie:
Cebulę obrać, umyć, pokroić w krążki. Filety umyć, osuszyć i obtoczyć w mące. Następnie rozgrzać tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Z wody, octu, cukru, soli i przypraw przygotować zalewę. Połączyć składniki i zagotować. Usmażone ryby układać w płaskim naczyniu, każdą warstwę przekładać krążkami cebuli, na samym wierzchu powinna zostać cebula. Całość zalać ciepłą zalewą, odstawić do całkowitego wystygnięcia, a następnie odłożyć do lodówki. Tak przyrządzone ryby najlepsze są po 48 godzinach - gdy "przegryzą się" smaki.
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Twarde lądowania na płotach na Trzebionce
Molenda to kiedy na emeryturę idziesz?
Antoninka
02:30, 2025-05-19
Kto głosował, kiedy poznamy wyniki w Chrzanowie (WIDEO)
Pani Alicja złamała prawo wysługując się dzieckiem a dziennikarz Przełomu zrobił im zdjęcie i wszystko jest ok :d Głos MUSI być wrzucony OSOBIŚCIE do urny , nie może tego uczynić dziecko, mąż ani nikt inny . Jasne że nie każda mamuśka musi ogarniać prawo wyborcze ale ten kto pracuje dla gazety już powinien !!!
MietekŚwiatowy
22:40, 2025-05-18
Kto głosował, kiedy poznamy wyniki w Chrzanowie (WIDEO)
Ten głos powinien być nie ważny gdyż każdy osobiście musi wrzucić głos do urny !!! Tak mówi Polski kodeks wyborczy. Osoby z komisji które przymknęły na to oko powinny beknąć.
Trzebinianin
22:35, 2025-05-18
Mocna ekipa z Ostrężnicy
Remont drogi by się przydał od cmentarza do skrzyżowania drogi z paryżem na galmanie dziury coraz większe aż wreszcie komuś coś się stanie
Ostrężynka
20:12, 2025-05-18
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz