To klasyczny i smaczny sposób podania ryb. Przepis jest prosty i łatwy do wykonania.
Składniki:
Zalewa:
Przygotowanie:
Cebulę obrać, umyć, pokroić w krążki. Filety umyć, osuszyć i obtoczyć w mące. Następnie rozgrzać tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Z wody, octu, cukru, soli i przypraw przygotować zalewę. Połączyć składniki i zagotować. Usmażone ryby układać w płaskim naczyniu, każdą warstwę przekładać krążkami cebuli, na samym wierzchu powinna zostać cebula. Całość zalać ciepłą zalewą, odstawić do całkowitego wystygnięcia, a następnie odłożyć do lodówki. Tak przyrządzone ryby najlepsze są po 48 godzinach - gdy "przegryzą się" smaki.
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz