To lekka i smaczna sałatka, której przygotowanie zajmie nam nie więcej niż kwadrans. Najlepiej smakuje z dodatkiem grzanek z bagietki.
SKŁADNIKI (na 2-3 porcje)
- 80 g sera pleśniowego (użyłam sera Lazur)
- 2 garście rukoli
- 1,5 dojrzałej gruszki pokrojonej na plasterki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki pistacji zrumienionych na patelni
Sos:
- 1 ząbek czosnku
- szczypta soli morskiej
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 6 łyżek oliwy
WYKONANIE:
Przygotować sos - czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać, dodać miód i wymieszać. Wlać sok z cytryny i doprawić pieprzem. Dodać oliwę.
Sos wymieszać z połową ilości sera pleśniowego. W półmisku rozłożyć rukolę, oprószyć solą i pieprzem. Rozłożyć kostki pozostałego sera pleśniowego oraz pokrojoną gruszkę skropioną sokiem z cytryny. Posypać posiekanymi pistacjami, polać sosem zmieszanym z serem pleśniowym.
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz